Sladko – kisli piščanec

Sestavine

  • 1-1,5kg piščanca
  • 1 bio limona
  • ½ žličke mletega cimeta
  • ½ žličke mletih klinčkov
  • ½ žličke mletega ingverja
  • ½ žličke mletega janeža
  • ½ žličke mletega zvezdastega janeža
  • 300g koščkov ananasa v kompotu Natureta
  • 200ml vode
  • sok ene limone
  • 1 žlica sojine omake
  • 2 žlici koruznega škroba
  • 200ml soka iz ananasovega kompota Natureta
  • 200g zamrznjenega baby korenčka Natureta
  • sol
  • olivno olje

Priprava

Začimbe zmešamo s soljo in olivnim oljem ter z začimbno mešanico premažemo piščanca. Nadevamo ga s celo bio limono. Pečico segrejemo na 180°C in pečemo 1 uro. V majhni ponvi premešamo koščke ananasa iz kompota Natureta, zamrznjen baby korenček Natureta, vodo, limonin sok in sojino omako ter zavremo. Kuhamo 5 minut. Koruzni škrob pomešamo s sokom iz ananasovega kompota Natureta in dodamo k omaki. Kuhamo, dokler se omaka ne zgosti. Pečenega piščanca razkosamo in ga položimo v omako in kuhamo še 10 minut. Postrežemo z basmatim rižem Natureta. Namig: Basmati riž Natureta lahko skuhamo v jabolčnem soku in mu dodamo narezane datlje.