Mediteranska 2

Solata s popečeno tuno in limoninim prelivom

Čas kuhanja: 20min

Pripravite tunine zrezke na malo drugačen način, ohlajene v solati. Ker je tuna suha se bo odlično pridala zraven sveže solate. Za popestritev in boljši okus dodajte črne olive. Črne olive dozorijo na drevesu zato so od zelenih manj grenke in vsebujejo več olja. Niso samo okusne ampak tudi zelo zdrave, saj pripomorejo k zdravi prebavi in izboljšajo stanje alergij. Privoščite si okusno in nasitno solato.

Sestavine

  • Tuna file 200 g
  • Mešanica solate
  • Sezamova semena
  • Blaga gorčica Natureta
  • Olivno olje
  • 1 limona
  • Sol in poper
  • Črne olive Natureta

Postopek

1. Solato operemo, osušimo in ji dodamo naribano limonino lupinico za aromo.

2. Za preliv zmešamo limonin sok in dvojno količino olivnega olja, da dobimo preliv lepe gostote ter ga solimo in popramo po okusu.

3. Olive narežemo in dodamo solati.

4. Tuno malenkost premažemo z gorčico in posujemo s semeni na spodnji in zgornji strani, nato položimo v vročo ponev brez olja ter pečemo 1 do 2 min na vsaki strani.

5. Solato damo na krožnik na vrhu zložimo na pol centimetra debele rezine tune in okrasimo z olivami.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna