Ajdova kaša z gobovo omako

Sestavine

  • 1 kozarec ajdove kaše (2 dcl) polovico manjše čebule
  • 100g gobic (samo za popestritev omake, jed lahko pripravimo tudi brez, saj je za vse ostalo poskrbela že Natureta)
  • 1x gobova omaka Natureta
  • 200g poljubne solate (v našem primeru regrat in iceberg)
  • sol in poper po okusu

Priprava

Količine so primerne za 2 osebi, če kašo pripravimo kot samostojno jed oziroma za 4 osebe, če jo pripravimo kot predjed. Ajdovo kašo preberemo in speremo pod tekočo vodo. Zalijemo z dvakratno količino vode, se pravi če imamo en kozarec kaše, dolijemo dva kozarca vode. Dodamo še sol in poper po okusu ter skuhamo do mehkega. Medtem ko se kaša kuha, zlatorumeno prepražimo sesekljano čebulo, dodamo narezane gobice ter zalijemo z Naturetino gobovo omako. Če ne boste uporabili svežih gobic, omako samo pogrejete. Ko je kaša kuhana, jo dodate k omaki, premešate in servirate na posteljici iz poljubne solate, dekorirate in si zaželite dober tek.