Bučna juha s črnimi olivami

Bučna juha s črnimi olivami

Sestavine

  • 1 velika čebula
  • 1 žlička kumine
  • 1 hokaido buča
  • 1 liter vode
  • 1 žlička kvasnega namaza
  • 1 žlica jušne začimbe v prahu
  • 1 žlička posušenega peteršilja
  • 1 žlička posušenega majarona
  • 20 pečenih črnih oliv Natureta
  • olje
  • sol

Namaz iz pečenih črnih oliv

  • 1 skodelica sončničnih semen
  • 10 pečenih črnih oliv Natureta
  • 2 žlici olivnega olja
  • vejica svežega rožmarina
  • 1 strok česna
  • 1 žlica limoninega soka
  • 2 žlici bučnega olja
  • sol

Priprava

Na vročem olju popražimo olupljeno in sesekljano čebulo. Dodamo kumino in na kocke narezano, očiščeno bučo, zalijemo z decilitrom vode in počasi pražimo, dokler se buča ne razpusti. Zalijemo s preostalo vodo in ko zavre, dodamo še kvasni namaz, jušno začimbo, peteršilj, majaron in sol. Kuhamo še 10 - 15 minut. Medtem olupimo in sesekljamo česen, ga popražimo na olivnem olju skupaj z žlico moke in dodamo juhi. Nazadnje dodamo še 10 pečenih črnih oliv Natureta in juho dobro obdelamo s paličnim mešalnikom. Kuhamo še 5 minut in juha je gotova. Okrasimo jo s preostalimi celimi ali narezanimi olivami. Poleg ponudimo prepečenec z namazom iz pečenih črnih oliv.
Namaz iz pečenih črnih oliv
Sončnična semena čez noč namočimo v vodi. Naslednji dan vodo odlijemo. Na olivnem olju prepražimo strt česen in rožmarin. Semena, pečene črne olive Natureta, prepražen česen z rožmarinom, limonin sok, bučno olje in sol dobro obdelamo s paličnim mešalnikom, da dobimo gost namaz. Po želji mu lahko dodamo še drobno narezane črne olive.