Cvetačna solata s šparglji

Sestavine

  • 1 zavitek (450g) zamrznjene cvetače Natureta
  • 500g špargljev
  • 1 kozarec (290g) vloženih oliv Kalamata Natureta
  • 70g indijskih oreščkov
  • 1dl vode
  • limonin sok
  • 2 žlici olivnega olja
  • muškatni orešček
  • sol, soper
  • drobnjak

Priprava

Šparglje operemo pod tekočo vodo in jih odcedimo. Spodnji, olesenel del odrežemo in šparglje narežemo na centimeter debele kose. V sopari jih kuhamo 10 do 15 minut. Zamrznjeno cvetačo Natureta kuhamo v sopari 15 minut. Vodi v kateri soparimo cvetačo dodamo še limonin sok. Olive Kalamata Natureta odcedimo, izkoščičimo in narežemo na kolute. Kuhane šparglje, cvetačo in olive stresemo v skledo za solato, prelijemo s polivko in potresemo s sesekljanim drobnjakom. Polivka: V posodo stresemo indijske oreščke, dodamo vodo, limonin sok, olivno olje, muškatni orešček, sol in poper ter dobro zmešamo s paličnim mešalnikom.