Enolončnica z bučami, čičeriko in rižem

Sestavine

  • ½ pora
  • 2 žlici olja ali druge maščobe
  • 1 steblo stebelne zelene
  • 1 strok česna
  • 1 lonček zamrznjenega graha
  • 1 lonček kuhane čičerike
  • 1 kos buče (700 g)
  • 6 češnjevih paradižnikov ali žlica paradižnikove mezge
  • 1 vejica svežega ali ščep suhega timijana
  • 1 vejica svežega ali ščep suhega origana
  • 1 dl riža
  • sol
  • poper
  • 1 žlica sojine omake
  • 1 brizg limoninega soka

Priprava

Por očistimo in narežemo na kolobarčke ali koščke, odvisno od tega, kako ga naši domači sprejemajo. Česen olupimo in nasekljamo. Bučo narežemo na primerno velike koščke. Steblo stebelne zelene narežemo na rezine, liste zavržemo. Češnjeve paradižnike prerežemo čez pol. V široki kozici segrejemo olje, dodamo por, česen, koščke buče, stebelne zelene, češnjeve paradižnike, zamrznjen grah in pražimo par minut. Dodamo timijan in origano ter zalijemo z vodo. Dodamo riž in zalijemo z vodo. Dodamo Naturetino čičeriko in kuhamo 20 minut, toliko, da se koščki buč zmehčajo. Začinimo s soljo in poprom, dodamo sojino omako ter izostrimo okus z brizgom limone. Sojino omako dodamo takrat, ko smo prenehali kuhati.