Juha iz pečenega korenja s sojinimi polpetki

Juha iz pečenega korenja s sojinimi polpetki

Sestavine

  • 450g zamrznjenega baby korenja Natureta
  • 1 krompir
  • 1 manjša rumena koleraba
  • 1 čebula
  • česen
  • 60g gomoljne zelene
  • timijan
  • 1 žlica jušne začimbe
  • muškatni orešček
  • sok 1 pomaranče
  • sol
  • olivno olje

Sestavine za sojine polpetke:

  • 200g moke
  • 100g margarine
  • 80g pretlačenega tofuja
  • 40g sojinega sira
  • 1 žlička pecilnega praška
  • origano
  • sol
  • sezamova semena

Priprava

Plitev pekač obložimo s peki papirjem, nanj stresemo baby korenček Natureta, olupljen in na kocke narezan krompir in rumeno kolerabo, narezano čebulo, česen in gomoljno zeleno. Solimo, posujemo s timijanom, polijemo z olivnim oljem, premešamo in pečemo 50 minut pri 200°C. Pečeno zelenjavo stresemo v električni mešalnik, zalijemo z 1,5 litrom vode, dodamo žlico jušne začimbe in jo zmešamo v gosto juho. Juho vlijemo v lonec, zavremo in nazadnje dodamo še muškatni orešček in pomarančni sok. Po želji juho obogatimo s sojinimi polpetki. Sestavine za polpetke dobro zmešamo in z rokami oblikujemo polpetke, ki jih najprej povaljamo v sezamovih semenih in nato spečemo v ponvi na žlici olivnega olja.
Ali ste vedeli...
...da naše telo lažje vsrka betakoreten iz korenja, če ga kuhamo skupaj z maščobo?