Mini makove rezine z jagodnim džemom

Sestavine

  • 50 g maka
  • 250 g moke
  • 100 g sladkorja
  • 100 g masla ali kokosove maščobe
  • 2 jajci
  • ¼ žlička vanilje v prahu ali 1 vanilin sladkor
  • lupina pol naribane ekološko pridelane limone
  • 1 žlička pecilnega praška
  • jagodni džem Natureta Supreme
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 1 ½ žlice limoninega soka

Priprava

Mak zmeljemo v kavnem mlinčku ali v sekljalniku. Maslo penasto stepemo, dodamo sladkor in izmenjaje jajci in žlico moke, sicer masa postane grudičasta, se sesiri. Dodamo vanilijo in limonino lupino ter vso preostalo moko, pomešano s pecilnim praškom in mletim makom. Maso nadevamo na pekač za rolade, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Enakomerno razporedimo in pogladimo. Pečemo 15 do 20 minut pri 190°C. Ko se pečeno testo skoraj ali popolnoma ohladi, ga prerežemo čez pol in še enkrat čez pol. Nato eno četrtino namažemo, prekrijemo z drugo četrtino, ponovno namažem in to še enkrat ponovimo. Zadnje plošče po vrhu ne premažemo, marveč z dlanjo rahlo pritisnemo navzdol. Iz sladkorja v prahu in limoninega soka pripravimo preliv, a pazimo, da ni preveč tekoč, saj se bo vpil v testo in z glazuro ne bomo zadovoljni. Glazuro z nožem ali lopatico razporedimo po površini in pustimo, da se strdi. Rezine za par ur ali čez noč postavimo na hladno, da se povežejo, saj bi džem sicer iztekal. Razrežemo na manjše kocke ali pravokotnike in postrežemo.