Miške z bučkami, regratom in omako Natureta oliva

Sestavine

  • eno večjo bučko 100g
  • regrata
  • pol večje čebule
  • 1 jajce
  • približno 100g moke
  • sol, poper po okusu
  • sesekljan peteršilj
  • sesekljan strok česna ali par listov čemaža
  • 1x omaka Natureta z olivami
  • olje za cvretje

Priprava

Bučko operemo in naribamo, posolimo in popramo po okusu. Naribane in posoljene bučke stisnemo in odstranimo vodo. Dodamo sesekljan regrat (pol količine) in česen ali čemaž, premešamo. V maso nato vbijemo jajce in zopet premešamo. Nato dodajamo moko, dokler ne dobimo gostljate mase, približno takšne kot za miške. Z kavno žličko oblikujemo miške in jih vstavljamo v segreto olje. Med cvretjem miške obračamo, da se enakomerno zapečejo. Preostali regrat porabimo za posteljico, na katero naložimo miške, zraven pa prilijemo segreto omako z olivami.