Mediteranska 3

Pečena polenta s paradižnikom in mocarelo

Čas kuhanja: 1h

Polenta ni samo dobrega okusa, ampak je tudi bogat vir magnezija, ki skrbi za učinkovito delovanje mišic in živcev.

Sestavine

  • 1 zavitek kuhane polente
  • 2 paradižnika
  • 150g mozzarelle
  • čemažev pesto

Postopek

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj.

2. Kuhano polento razrežemo na približno centimeter debele rezine.

3. Rezine premažemo z čemaževim pestom. Nato na rezine razrežemo paradižnike in jih položimo čez polento, vse skupaj pa prekrijemo z na rezine narezano mozzarello.

4. Vstavimo v segreto pečico in pečemo približno 10 minut oziroma dokler ni lepo zapečeno.

Namig:

jed lahko ponudimo samostojno kot predjed ali kot prilogo
serviramo jo lahko na posteljico iz priljubljene solate
namesto čemaža lahko uporabimo pesto iz bazilike, ali tržaško omako
namesto svežega paradižnika lahko uporabimo suhe paradižnike Natureta ali bučke iz marinade Natureta.V tem primeru lahko polento samo opečemo v ponvi ter jo položimo na posteljico iz rukole in samo posujemo z paradižnikom in kaprami iz kozarčka ter čez naribamo še parmezan.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna