Pečena polenta z avokadom in sušenim paradižnikom

Pečena polenta z avokadom in sušenim paradižnikom

Sestavine

Priprava

Avokado prerežemo, izločimo peško, olupimo in narežemo na rezine. Pokapamo z limoninim sokom, da ne počrni. Rezine kuhane polente Natureta razrežemo na četrtine, jih premažemo z oljem, potresemo z rožmarinom in jih po dve minuti na vsaki strani opečemo na vročem olju. Suh paradižnik v olju Natureta narežemo na koščke. Kamniško Gorčico Natureta nadevamo v dresirno vrečko in po obodu krožnika nabrizgamo poljubne vzorčke. Na vsak vzorček položimo košček paradižnika. Na rezino opečene polente položimo rezino avokada in zlaganje enkrat ponovimo. Povrh položimo košček sušenega paradižnika in vse učvrstimo z vejico rožmarina. Prelijemo z ekstra deviškim oljčnim oljem. Zloženke dekorativno razporedimo po krožnikih in postrežemo.