Rolada z marcipanom in džemom gozdnih sadežev z oblivom iz vaniljevega pudinga

Sestavine

  • 4 jajca
  • 100 g sladkorja
  • 100 g pirine moke
  • 320 g džema gozdnih sadežev Natureta Supreme
  • 1 zavojček vaniljevega pudinga
  • 2 dl mleka
  • 1 dl sladke smetane
  • 100 g surovega marcipana

Priprava

Rumenjake in beljake ločimo. Beljake z mešalnikom stepemo v sneg in postopoma vmešamo sladkor. Vmešamo še rumenjake in stepamo še toliko, da je masa homogena in penasta. Nato ročno z metlico vmešamo pirino moko. Pirina moka je zelo mehka in da pecivu rahlost ter oreškast okus. Maso enakomerno razporedimo po pladnju, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Postavimo v pečico, ogreto na 190°C in pečemo 12 minut oziroma toliko, da površina zlato porjavi. Če pečemo predolgo, je testo lomljivo in v tem primeru je bolje, da namesto rolade naredimo rezine. Pečeno testo s papirjem vred poveznemo na pomokan prtič, odstranimo papir za peko in počakamo, da se ohladi. Najbolje je, da testo ponovno obrnemo, posebej, če je testo že malo preveč pečeno in manj elastično. To storimo s pomočjo pladnja, ki ga položimo na testo in s prtičem vred na hitro obrnemo. Džem gozdnih sadežev razmažemo po testu. Marcipan pregnetemo in ga oblikujemo v centimeter in pol debelo kačo, jo postavimo na rob testa in pričnemo zvijati. S pomočjo prtiča ali papirja za peko zvijemo. Rolado rahlo stisnemo. Zavojček vaniljevega pudinga stresemo v lonček in vmešamo smetano ter sladkor. Mleko segrevamo in mu tik pred vrenjem vmešamo smetanovo zmes. Med mešanjem na nizki temperaturi kuhamo dve minuti, da se zgosti, odstavimo in počakamo toliko, da se skoraj povsem shladi. Premažemo po roladi in shranimo na hladno za kako uro ali dve. Lahko pa počakamo, da se povsem shladi, nadevamo v tulec z zvezdastim nastavkom in po vsej površini nabrizgamo mini zvezdice, kar je še posebej mikavno.