Rožičevi mufini brez jajc in mleka z jagodno glazuro

Sestavine

  • 23 dag pirine moke
  • 7 dag mletega rožiča
  • 2 žlički vinskega kamna
  • 2-3 zdrobljene glavice kardamoma (če ga nimamo izpustimo)
  • 2 žlički mletega lana
  • rozine ali kakršnokoli suho sadje po želji
  • 12 dag kokosove masti
  • 12 dag rjavega sladkorja ali agavinega sirupa
  • 4 dl sojinega/riževega napitka
  • 12 papirnatih posodic za muffine
  • 6 žlic jagodnega džema Natureta Supreme

Priprava

Kokosovo mast razpustimo nad šibkim ognjem, da se stali. Posebej zmešamo vse suhe in posebej vse tekoče sestavine. Nato vse skupaj zmešamo in pustimo 5 minut, da se sestavine sprimejo in posrkajo tekočino. Testo razporedimo v model za mufine, ki smo ga obložili s papirnatimi posodicami. Pečemo pri 180 °C cca 20min. Mufine pustimo v pečici še 5 minut. Za preliv jagodni džem s 3 žlicami vode spasiramo skozi cedilo in mufine pomakamo v glazuro. Lahko jih omočimo tudi dvakrat, v tem primeru se bo glazura še bolj bleščala. Mufine lahko dekorativno okrasimo še s stopljenim oblivom iz bele čokolade, ki ga nadevamo v koničast svitek iz papirja za peko ali vrečko za živila, ki ji s škarjami odrežemo vogal. Pazimo, da je odprtina majhna, sicer bomo »pisali« bolj debelo. Na mufine lahko nabrizgamo različne oblike, od spiral, srčkov, rožic, črt, mrež…