Rulada iz repe in mletega mesa

Sestavine

  • 1 zavitek zamrznjenega listnatega testa
  • 0,5 kg mletega mešanega mesa
  • 1 kg kisle repe Natureta
  • 2,5 dcl pasiranega paradižnika Natureta ali 2 dcl bešamel omake
  • čebula
  • česen
  • svež peteršilj (šopek)
  • 1 lovorov list
  • 1 dcl vode za zalivanje mesa
  • ščepec soli in popra
  • začimbe po želji
  • 1 jajce

Priprava

Za rulado uporabimo listnato testo, mleto meso in repo. Prepražimo čebulo in česen. Dodamo mleto meso, svež peteršilj, solimo in popramo. Za bolj sočno rulado lahko v meso dodamo pasiran paradižnik. Če ne dodamo pelatov, lahko med plastmi dodamo bešamel omako. Na testo položimo plasti mesa, repe in ponovno mesa. Testo zavijemo v rulado in jo premažemo z jajcem. Pečemo do zlato rumene barve.