Tunina v solati

Sestavine

  • 30 dag tunine iz konzerve
  • 100 g delikatesnih kumaric Natureta
  • 1 mlada čebula brez zelenega dela ali šalotka
  • 200 g mlade sladke koruze Natureta
  • 1 žlica nasekljanega peteršilja
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 žlica limoninega soka
  • sveže mleti poper
  • sol

Priprava

Tunino odcedimo, stresemo v skledo in razdrobimo z vilico. Delikatesne kumarice narežemo na kolobarčke, mlado čebulo (brez listov) razrežemo na kolobarje in dodamo k tunini. Dodamo še sladko mlado koruzo in nasekljan peteršilj. Iz gorčice, oljčnega olja, limoninega soka, popra in soli pripravimo preliv ter ga prelijemo po solati. Previdno premešamo in za 1 uro postavimo v hladilnik, da se okusi premešajo. Solato lahko pustimo v hladilniku tudi čez noč.