Veganski ananasov sladoled

Sestavine

  • 1 pločevinka (825g) ananasovega kompota v koščkih Natureta
  • 220g sojinega deserta z okusom vanilije
  • 150g sojine smetane za stepanje
  • 100g temne čokolade s 70% deležem kakava
  • kokosova moka za posip

Priprava

Priprava Koščke ananasa iz pločevinke ananasovega kompota Natureta odcedimo, sok pa prestrežemo. Koščke ananasa stresemo v električni mešalnik, dodamo sojin desert z okusom vanilije in sojino smetano ter dobro premešamo. Maso prelijemo v plastično posodo, pokrijemo s pokrovom in damo v zamrzovalnik vsaj za dve uri. Temno čokolado stopimo v vodni kopeli in primešamo 1dl ananasovega soka iz pločevinke. Mešanje soka in čokolade nam bo najbolje šlo od rok z električnim mešalnikom za kapučino. Zamrznjen sladoled postrežemo v steklenih kozarcih, prelijemo s čokoladnim prelivom in potresemo s kokosovo moko.