Balkanska kuhinja

Polnjena paprika

 

Polnjena paprika je jed iz paprike, polnjena z mešanico mesa in riža v paradižnikovi omaki z začimbami.

Polnjena paprika je danes že skoraj tradicionalna slovenska jed, čeprav jo najdemo tudi pri mnogih sosedih: na primer Madžari kuhajo ‘toltött papriko’ (nekoliko bolj začinjeno jed), bolj oddaljeni Romuni pa ‘ardei umpluţi’. Obstaja veliko različic jedi po vsem Balkanu.

Obstaja tudi več različic vegetarijanskih polnjenih paprik. V katero namesto mesa lahko dodamo kuhano lečo, cvetačo, korenje, grah in/ali kuhano peso. Vsekakor ne smemo pozabiti na riž in pasiran paradižnik.

Ta okusna jed se prileže v prav vsakem letnem času, še posebno dobro pa se obnese s pire krompirjem. Lahko jo samo pogrejemo in z njo postrežemo, lahko pa jo položimo v ognjevarno posodo, bogato potresemo s parmezanom ali ovčjim sirom in zapečemo v vroči pečici. Izvrstni okus pri Natureti zagotavljamo s preverjenim domačim receptom, ki temelji na dolgoletni tradiciji. Preprosto pogrejte in uživajte.

Brez konzervansov in brez ojačevalcev okusa.

 

kozarec_za_vlaganje 1000 g