Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Natureta

ETA Kamnik d.o.o. PRODAJNA POGODBA, SKLENJENA NA
DALJAVO sklenjena med:
ETA Kamnik d.o.o.
Kajuhova pot 4, 1241 Kamnik
Matična številka: 5049237
Davčna številka: SI81544553 zavezanec za DDV
IBAN SI56 0310 3100 0896 393 SKB d.d.
IBAN SI56 1010 0005 6635 676 Banka Intesa Sanpaolo d.d.
IBAN SI56 3000 0020 2102 349 Sberbank d.d.
(v nadaljevanju »ponudnik«)
in
kupcem
(v nadaljevanju “kupec”)

OPREDELITEV OSNOVNIH POJMOV

Ponudnik spletne trgovine je ETA Kamnik d.o.o., ki upravlja s spletno stranjo in omogoča kupcu povezavo z izbrano spletno trgovino, da opravi svoj spletni nakup. Izhodiščna točka za pripravo naročila, osebni prevzem naročila in dostavo je fizična prodajalna Ete Kamnik na naslovi: sedež podjetja.
Upravljavec osebnih podatkov je družba ETA Kamnik d.o.o. Osebni podatki so podatki, ki jih kot osebne podatke opredeljuje Zakon o varstvu osebnih podatkov oz. ostala veljavna slovenska in evropska zakonodaja. Spletno mesto je spletna stran www.natureta.si.

Obiskovalec je vsaka fizična ali pravna oseba, ki obišče spletno trgovino na spletnem mestu. Podatki obiskovalca se ne shranjujejo v sistemu ponudnika. Obiskovalci v spletni trgovini lahko oddajo naročila skladno s splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine in podatki se uporabijo izključno za namen izvedbe dostave nakupljenega blaga in izdaje računa.

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine določajo pogoje prodaje in nakupa izdelkov, ki so na voljo v spletni trgovini ter pravice in obveznosti ponudnika in kupca v spletni trgovini.

Splošni pogoji poslovanja so sestavljeni skladno z Obligacijskim zakonikom Republike Slovenije (OZ), Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT), Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Zakonom o omejevanju porabe alkohola, Zakonom o omejevanju uporabe tobačnih izdelkov, Zakon o zdravstveni ustreznosti živil in izdelkov ter snovi, ki prihajajo v stik z živili, Uredbo o odpadni električni in elektronski opremi, priporočili Trgovinske zbornice Slovenije ter mednarodnimi kodeksi za elektronsko poslovanje in drugimi zakonskimi in podzakonskimi akti, ki velja v trenutku oddaje naročila v spletni trgovini ter ostale veljavne slovenske in evropske zakonodaje.

Pogodba na daljavo je po Zakonu o varstvu potrošnikov (v nadaljevanju: »ZVPot«) pogodba, sklenjena med ponudnikom in kupcem na podlagi organizirane prodaje na daljavo ali sistema opravljanja storitev brez istočasne fizične prisotnosti pogodbenih strank, ki ga vodi podjetje, ki za namen sklenitve uporablja izključno enega ali več sredstev za komuniciranje na daljavo vse do takrat in vključno s trenutkom, ko je pogodba sklenjena. Prodajna pogodba je po ZVPot pogodba, s katero se ponudnik zavezuje, da bo blago, ki ga prodaja, izročilo kupcu tako, da bo ta pridobil lastninsko pravico, kupec pa se zavezuje, da bo ponudniku plačal kupnino.

Kupec pri naročilu s potrditvijo polja »Zaključite nakup« potrdi in brezpogojno sprejme splošne pogoje poslovanja spletne trgovine, ki veljajo v trenutku oddaje naročila in potrjuje, da sprejema in soglaša z vsemi določbami ter splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine,ter da je seznanjen s politiko zasebnosti, obdelave osebnih podatkov in vsebino splošnih pogojev poslovanja spletne trgovine.

Navedeni splošni pogoji poslovanja spletne trgovine se lahko kadarkoli, brez posebne najave, dopolnijo z novimi določili. Kupcu se priporoča, da jih prebere ob vsakem nakupu. Vsaka verzija splošnih pogojev poslovanja spletne trgovine je datirana. Splošni pogoji poslovanja so v vsakem trenutku na voljo na spletni strani ponudnika www.natureta.si

Ponudnik omogoča nakup v spletni trgovini vsem državljanom Evropske unije zavoljo izpolnjevanja zahtev Uredbe (EU) 2018/302 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 28. februarja 2018 o naslovitvi neupravičenega geografskega blokiranja in drugih oblik diskriminacije na podlagi državljanstva, kraja prebivališča ali kraja sedeža strank na notranjem trgu ter o spremembi uredb (ES) št. 2006/2004 in (EU) 2017/2394 ter Direktive 2009/22/ES, pri čemer pa za Ponudnika ciljni oz. relevantni trg predstavlja zgolj območje
Republike Slovenije.

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bodo kupcu za čas veljavnosti teh splošnih pogojev na
naslovu www.natureta.si na voljo naslednje informacije:

 • podatki o podjetju (firma, sedež podjetja);
 • kontaktni podatki, ki kupcu, obiskovalcu ali registriranemu uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (elektronska pošta, telefon);
 • bistvene lastnosti izdelkov oziroma storitev, vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami;
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu bo dostopen kupcu v roku, ki ga kupec izbere na osnovi ponujenih možnosti ponudnika. Izjema od prej navedenega so sveži izdelki, kjer je dobavljivost odvisna od stanja zalog v trenutku priprave blaga za odpravo);
 • pogoji dostave izdelkov ter način, kraj in rok dostave oz. prevzem izdelkov;
 • cene, ki so jasno in nedvoumno določene, iz katerih je jasno prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške dostave ter druge morebitne dajatve;
 • plačilne pogoje ter pogoje dostave, rok dostave in izvedbo storitve oziroma naročila;
 • pravica in rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop od pogodbe; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka – vse na posebno oziroma na izrecno zahtevo kupca;
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci oziroma naslov, kamor lahko kupec pošlje svoje ugovore, pripombe, zahtevke in
  izjave.

IZDELKI IN FOTOGRAFIJE

Ponudba živilskih izdelkov se zaradi narave poslovanja preko spleta ažurira in spreminja pogosto ter hitro. Ponudnik si za predstavitev osnovnih značilnosti prodajnih izdelkov, ki so navedene na embalaži izdelka, prizadeva zagotoviti jasne in popolne informacije, kot so poreklo, seznam sestavin in označba hranilne vrednosti, Na izdelku, ki ga boste prejeli, so navedeni vsi obvezni podatki. Priporočamo vam, da pred uporabo oz. uživanjem izdelka vedno skrbno preberete informacije, ki jih na embalaži izdelka ali etiketi z deklaracijo zagotavljajo proizvajalci izdelkov. Informacije o izdelkih so na voljo le za osebno uporabo in se ne smejo razmnoževati in koristiti na kakršenkoli način brez predhodnega soglasja ponudnika spletne trgovine. Ponudnik si pridržuje pravico do vsebinskih in drugih  sprememb v spletni trgovini brez predhodnega obveščanja. Vse fotografije izdelkov so zgolj simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Barvni odtenki in videz izdelkov lahko odstopajo od dejanskega stanja izdelkov, kar pa ne vpliva na opredelitev in standard izdelka.

CENE in PONUDBA

Cene in ponudba v spletni trgovini je namenjena fizičnim osebam. *Poslovni uporabniki se za naročilo obrnite na prodaja@eta-kamnik.si.

Prodajna cena izdelka je cena za enoto izdelka ali za določeno količino izdelka skupaj z DDV in vsemi drugimi dajatvami. Vsi izdelki so označeni s prodajno ceno. Vse cene v spletni trgovini so v evrih in vključujejo DDV. Stroški dostave so v ceno izdelkov vključeni ob nakupih z določeno nakupno vsoto in informacija o tem je podana na vidnem mestu, razumljivo in pregledno.

Cene se lahko razlikujejo od cene izdelkov v fizičnih trgovinah. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila kupca oziroma so veljavne cene tiste cene, ki so bile veljavne v času, ko je oddano naročilo prejel informacijski sistem spletne trgovine.

Maksimalen čas zagotavljanja cene je 14 dni, kar je tudi maksimalen čas od oddaje naročila do izbranega termina za prevzem. Cene izdelkov v spletni trgovini se lahko spreminjajo. Pri posameznih izdelkih se lahko oblikujejo na osnovi posebnih akcijskih ponudb, uvajanja novih izdelkov ali promocijskih akcij. V primeru, da se cena izdelka spremeni po tem, ko je bil izdelek dodan v spletno košarico, vendar kupec še ni potrdil nakupa (oziroma oddal naročila v spletni trgovini), velja tista cena, ki je veljavna v trenutku potrditve in sprejema naročila v informacijski sistem ponudnika. Struktura prikaza cene v spletni trgovini:

 • prodajna cena;
 • akcijska cena ali odstotek popusta
  Strošek dostave je prikazan kot ločena postavka, v primeru, ko se obračunava, ker je nakupna vsota nižja od določene vsote s strani prodajalca.

Popusti

ETA Kamnik d.o.o. lahko izvaja posebne cenovne akcije in promocije, ki veljajo za različna časovna obdobja in so na voljo le v spletni trgovini (dnevne, tedenske, mesečne cenovne akcije in promocije). Ob izdelku ali skupini izdelkov je navedena redna cena, odstotek znižanja glede na redno ceno in cena s popustom. Nakup izdelkov je možen le v količinah, primernih za gospodinjstvo. Popusti v spletni trgovini se ne seštevajo. V posameznih primerih se lahko zgodi, da zaradi odprodaje izdelkov po akcijskih cenah le-ti niso več na zalogi in tako na voljo za spletno naročilo.

Obračun promocij ni odvisen zgolj od izdelkov v košarici, ampak tudi od prioritete obračunavanja promocij, od vrednosti naročila, načina plačila, načina dostave itd. Promocije, ki niso neposredno vezane na izdelek, se praviloma obračunavajo šele na nivoju košarice, ko so zagotovljeni vsi potrebni podatki za njihov obračun. Na tak način dobimo pravilen izračun vrednosti celotnega naročila.

Pri koriščenju ugodnosti posameznih akcij in promocij velja da:

 • fizične osebe lahko kupujejo izdelke, ki so v akciji v količinah, ki veljajo za gospodinjstva. Popust 5% na prvi nakup ob prijavi na e-novice je omejen na 190 €.
 • fizične osebe lahko koristijo promocije, ki bodo na voljo le v spletni trgovini (npr. brezplačna dostava ob določeni višini nakupa, posebne praznične ponudbe, nagrajevanje nakupov z izdelki / ob nakupu nad xxx €, kupec prejme darilo…), le teh pa ne morejo koristiti v fizični prodajalni v Kamniku.
 • Pravne osebe ali fizične osebe lahko večje količine, kupujejo v veleprodaji po individualnem dogovoru in ponudbi. Kontakt za ponudbo: info@eta-kamnik.si.

NAČINI PLAČILA

Kupec v spletni trgovini označi način plačila. Ponudnik fizičnim osebam omogoča naslednje načine plačila:

 • Spletno plačilo ob potrditvi naročila v spletni trgovini / Plačilo po spletu s kreditno
  kartico ali plačilno kartico s takojšnjim plačilom (MasterCard, EuroCard, Visa, Aktiva,
  Maestro). Kupec se pri naročilu odloči za spletno plačilo s kreditno kartico ali plačilno kartico s takojšnjim plačilom. Kupcu se po zaključenem nakupu posreduje račun.

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov in plačil. Za varne avtorizacije in transakcije s plačilnimi karticami skrbita ponudnik in izvajalec, s katerim je sklenjen dogovor o izvajanju storitev plačilnih transakcij po spletu. Avtorizacije plačilnih kartic se vršijo v realnem času, s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Zaradi zaščite pred zlorabo kreditne ali plačilne  kartice ponudnik lahko preveri informacije, povezane z naročilom kupca. V primeru, da zaradi zlorabe kreditne ali plačilne kartice izvedba plačila ne bo možna, bo to ustrezno dokumentirano. Kakršnakoli sumljiva ali neobičajna raba kreditne ali plačilne kartice bo nemudoma javljena pristojnim organom. Podatki o kreditnih in plačilnih karticah se ne shranjujejo na strežniku ponudnika.

ODDAJA, POTRDITEV IN OBDELAVA NAROČILA

Kupec lahko svoje naročilo odda 24 ur na dan, 7 dni v tednu v spletni trgovini, z dodajanjem izdelkov v spletno košarico. Izdelke lahko kupec izbira in naroča iz seznama v spletni trgovini. Sortirani so po spletnih kategorijah, ki so navedene na vrhu spletne strani. Vsi izdelki v spletni trgovini so kupcem na voljo do odprodaje zalog. Kupec v spletni trgovini kupuje na način, da po želji izdelke dodaja ali odvzema v svojo »nakupovalno košarico«. Pred končno potrditvijo naročila s klikom na gumb »Zaključite nakup« in prehodom na plačilo, lahko kupec naredi še končni pregled in morebitne spremembe naročila na način, da se vrne na podrobnosti svoje nakupovalne košarice.

Potrditev naročila s strani kupca poteka po naslednjih korakih:

 • preveri vrsto izdelkov, količino in zneske vseh naročenih izdelkov v nakupovalni košarici;
 • izbere način plačila;
 • s klikom na gumb »Zaključite nakup« odda svoje naročilo.

Z oddajo naročila kupec potrdi strinjanje s splošnimi pogoji poslovanja in jih brezpogojno sprejema v celoti. Prodajna pogodba na daljavo med kupcem in ponudnikom je sklenjena, ko kupec potrdi naročilo. Sklenjena je izključno v slovenskem jeziku. Po potrditvi naročila je le-to dokončno in oddano ter sprejeto v informacijski sistem ponudnika.

Obdelava naročila:

Oddano naročilo je pri ponudniku v obdelavi v delovnem času trgovine, po vrstnem redu oddanih naročil, oziroma po planiranih časovnih terminih za prevzem naročila ali dostavo na dom. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov iz naročila ali zagotavljanja točnosti prevzema oziroma dostave na dom kupca pokliče na kontaktno telefonsko številko kupca. Po oddaji naročila kupec na svoj elektronski naslov prejme elektronsko sporočilo s potrditvijo naročila. Potrditveno sporočilo naročila vsebuje: številko naročila, način, datum in uro prevzema naročila, način in pogoje vračila ter telefonsko številko in naslov, na katerega lahko kupec pošlje morebitna vprašanja v zvezi z naročilom.

V primeru, da določenega izdelka, ki ga je kupec naročil, ob pripravi naročila ni na zalogi lahko zaposleni kupca kontaktira, da se dogovorita za nadomestni izdelek. Izbere se izdelek, ki je po lastnostih primerljiv ali podoben naročenemu. V primeru, da je cena naročenega izdelka drugačna od cene nadomestnega izdelka, se kupcu zaračuna ceno naročenega izdelka.

Dostava na dom

Prodajalec Eta Kamnik se ne zavezuje oddano naročilo dostaviti v manj kot 4 delovnih dneh, vendar se po naših močeh trudimo, da je dostava v najkrajšem možnem času in da dostavna oseba izdelke iz naročila dostavi v brezhibnem stanju, v dogovorjeni količini, ob dogovorjenem času in mu hkrati izročiti vso pripadajočo dokumentacijo.

ODSTOP OD POGODBE, VRAČILO IZDELKOV IN KUPNINE

Skladno z določili ZVPot ima kupec pravico, da v roku 14 dni od prevzema naročila pisno obvesti ponudnika na elektronski naslov info@eta-kamnik.si da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Po prodajni pogodbi začne odstopni rok teči z dnem, ko je kupec pridobil fizično posest na izdelkih iz naročila ali jo je pridobila namesto kupca tretja oseba, ki ni dostavna oseba, in jo je v ta namen določil kupec.
Če kupec odstopi od pogodbe in je za naročilo tudi plačal kupnino, mu ponudnik brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v roku 14 dni od dneva prejema obvestila o odstopu od pogodbe, povrne vsa prejeta plačila, vključno s stroški dostave. Vračilo kupnine s pripadajočimi stroški se izvrši v enaki obliki, kot je bilo opravljeno plačilo s strani kupca, razen če kupec izrecno zahteva drugače; v nobenem primeru zaradi odstopa od pogodbe kupec ne nosi nikakršnih stroškov. Vračilo kupnine s pripadajočimi stroški ponudnik ne izvrši toliko časa, dokler spletni center ne prejme vrnjenih izdelkov/naročila oz. dokler kupec ne pošlje dokazila, da je izdelke poslal nazaj, odvisno od tega, kateri dogodek  se zgodi prej.
Izdelke kupec lahko vrne po pošti na naslov Eta Kamnik, Kajuhova pot 4, Kamnik. Na istem naslovu lahko izdelke naročene v oddelku živil vrne tudi osebno, vsak dan, v okviru delovnega časa prodajalne. Kupcu se priporoča, da pošiljko večje vrednosti pošlje priporočeno ter izdelke za transport ustrezno pripravi. Izdelki morajo biti v stanju kot jih je kupec prejel. V primeru, da je kupec izdelek že začel uporabljati odstop od pogodbe ni možen.

PRITOŽBE IN SPORI

Pritožbe, ugovore, reklamacije in druge pripombe lahko obiskovalci, registrirani uporabniki in kupci v spletni trgovini pisno pošljejo po elektronski pošti na naslov info@eta-kamnik.si ali po klasični pošti na naslov: ETA Kamnik, d.o.o. Kajuhova pot 4 1241 Kamnik Postopek obravnave je zaupen. Ponudnik si bo po najboljših močeh prizadeval za sporazumno rešitev morebitnih sporov. V kolikor to ne bo mogoče, je za reševanje sporov pristojno sodišče v Ljubljani.

OSEBNI PODATKI IN VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Upravljavec osebnih podatkov ter ponudnik spletne trgovine je družba ETA Kamnik d.o.o. Ponudnik spletne trgovine se hkrati kot upravljavec osebnih podatkov zavezuje k varovanju, hrambi in obdelavi vseh osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in ostalih predpisov s področja varstva osebnih podatkov.
Osebni podatki, ki jih spletna trgovina uporabi zgolj za dostavo so:

 • Elektronski naslov,
 • Telefonska številka,
 • Ime in priimek,
 • Naslov za dostavo.

Uporabniki osebnih podatkov
ETA Kamnik osebnih podatkov ne posreduje tretjim osebam, razen:
– podjetju DPD za namen dostave spletnih naročil.

0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je prazna