Mojstrica pisanih solatnih skled Iris iz Bogate solate predstavlja: Kislo zelje na tradicionalen način! Ta enostaven, hiter in zdrav prigrizek bo poskrbel tako za polnjenje vaših energijskih baterij, kot tudi za krepitev imunskega sistema. Kislo zelje je namreč bogato z vitaminom C, blagodejno vpliva na prebavo, hkrati pa vsebuje zelo malo kalorij. Razlogov za uživanje kislega zelja torej ne zmanjka! Preverite, kako ga Iris še dodatno obogati zgolj z nekaj sestavinami.
Sestavine
Sestavine za 1 osebo:
- kislo zelje Natureta
- korenček
- jabolko
- konzerva leče
- pest orehov
- 3-4 žlice limoninega soka Natureta ali sok 1⁄2 limone
- oljčno ali bučno olje
Postopek
1. Kislo zelje in lečo odcedimo. Če je zelje prekislo za naš okus, ga splaknemo pod
hladno vodo in nato odcedimo.
2. Naribamo korenček in jabolko, orehe nekoliko popečemo na ponvi ter grobo
sesekljamo.
3. V posodi za solato zmešamo pripravljene sestavine: kislo zelje, lečo, jabolko in
korenček. Po okusu pokapamo z limoninim sokom in izbranim oljem (oljčno ali
bučno).
4. Po vrhu potrosimo pest nasekljanih orehov ter serviramo kot samostojno jed ali
prilogo.