Tradicionalno 1

Balkan bovla

Čas kuhanja: 30 min

Izjemni kulinarični ustvarjalec Sašo Šketa predstavlja: Namaz s papriko na tradicionalen način! Čevapčiči morebiti res ne spadajo pod "pravo slovensko kuhinjo" pa vendar se pri nas tako pogosto znajdejo na žaru, da smo jih deloma že posvojili kot del naše tradicije. Namesto navadne klasike pa je tokrat Sašo ubral malo drugačno pot in pripravil Balkansko bovlo, ki vsebuje vse sestavine, ki bi jih tudi drugače pričakovali ob takšni jedi.

Sestavine

  • velika lepinja
  • 500 g čevapčičev
  • 200 g namaza s papriko Natureta
  • 100 g mladega sira

 

Za šopsko solato:

  • rdeča paprika
  • zelena paprika
  • 2 paradižnika
  • srednje velika kumara
  • manjša čebula
  • 3 žlice limoninega soka
  • 3 žlice olja
  • sol in poper po okusu

Postopek

  1. Najprej naredimo šopsko solato. Vso zelenjavo narežemo na manjše kocke, zmešamo, začinimo in postavimo v hladilnik.
  2. Čevapčiče popražimo v ponvi ali na žaru.
  3. Vzamemo veliko lepinjo in jo izdolbemo v bovlo.
  4. V bovli razporedimo namaz s papriko, šopsko solato, čevapčiče in mladi sir.
  5. Postrežemo.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna