Brunch Queen Alja, mojstrica za pripravo slastnih prigrizkov, predstavlja: Fokačo z olivami na tradicionalen način! Ko kdo omeni olive, marsikdo najprej pomisli na fokačo! Zato ni nič čudnega, da se je Brunch Queen lotila priprave te specialitete za svoj naslednji prigrizek. Recept je tako enostaven, da ga lahko vsak pripravi doma, gostje pa bodo zagotovo navdušeni.
Sestavine
- 500g moke
- 450 ml tople vode
- 10 g suhega kvasa
- 1 žlička sladkorja
- 1 žlička soli
- 2 žlici olivnega olja
- polnjene olive Natureta
- pol čebule
- bazilika
- česen v prahu
Postopek
Najprej pripravimo kvasec. V toplo vodo zmešajte kvas v prahu in sladkor, pustite stati 5 minut.
V večjo posodo stresite moko in na sredino vlijte kvas in toplo vodo, ter dodajte sol in olivno olje. Zamesite v gladko, elastično testo.
Testo pustite vzhajati na toplem, 45-60 minut.
Pekač namažite z olivnim oljem in testo položite nanj, testo pustite stati še nadalnjo eno uro.
S prsti v testo delajte vdolbine, povsod razen po robu. Testo premažite z oljno mešanico in na koncu dodajte še olive, čebulo, baziliko in česen v prahu.
Fokačo pecite 20 minut na 200°C. Fokačo lahko postrežete kot samostojno jed, narediti sendviče ali pa jih dodate k narezku.