Tradicionalno 1

Pečen krompir z gorčico

Čas kuhanja: 1h

Anja, kulinarična ustvarjalka z bloga nosmoothiesplease predstavlja: Kamniško gorčico na tradicionalen način! Gorčica se poda k mnogim jedem, vključno s slastnim pečenim krompirčkom. Poleg izjemne arome in dobrega okusa gre tudi za zdrav dodatek v naši prehrani, saj gorčica pomaga pri obolenjih prebavil, krepi krvni obtok in skrbi za optimalno črevesno mikrofloro. Preverite enostaven recept, s katerim lahko obogatite okus običajnega pečenega krompirja iz pečice in navdušite vaše omizje!

Sestavine

  • 800 g krompirja
  • 15 g gorčice
  • Sol, poper
  • Limonina lupina po okusu (bio)
  • 30 g olivnega olja

Postopek

Krompir najprej očistimo, osušimo in narežemo na poljubno velike koščke.

Iz gorčice, olivnega olja in limonine lupine (kadar uporabljamo nastrgano limonino lupino je potrebno paziti, da so te bio izvora) zmešamo preliv, ki ga po okusu začinimo še s soljo in poprom.

Nato z njim prelijemo pripravljen krompir in ga dobro premešamo, da se “marinada” prime vsakega krompirja. Pečemo približno 50 minut (oziroma odvisno od pečice ter velikosti krompirja) na 200-220 stopinjah Celzija.

Naša slastna priloga je gotova – dober tek!

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna