Kulinarična kreativka Neja Gril iz everyday_breakfast_club predstavlja: Rdečo peso na tradicionalen način! Da rižota ne bo vedno pripavljena na enak način, jo tokrat obogatite ne le z dodatnimi vitamini, pač pa tudi pisanimi barvami. Razlika se bo poznala tudi na bogatem okusu, saj bo riž med kuhanjem vpil sladkobo rdeče pese, mimogrede pa boste poskrbeli še za vitalnost vašega srca in ožilja. Rdečo peso se zaradi nizke vsebnosti kalorij pogosto uporablja tudi v dietah, zato ste lahko brez skrbi - te Nejine slastne rižote lahko pojeste kolikor želite!
Sestavine
- 250 g rjavega riža
- 2 žlici olivnega olja
- 1 čebula
- 200 g vložene rdeče pese Natureta
- 100 ml suhega belega vina
- 600 ml zelenjavne jušne osnove
- 100 g rukole, za serviranje
- 60 g parmezana, dodatno za serviranje
- sol po okusu
- poper po okusu
Postopek
V veliki ponvi segrejemo olivno olje in dodamo sesekljano čebulo, ki jo pražimo tako dolgo da postekleni.
V isto ponev nasujemo riž in spet pražimo 2-3 minute, da postekleni. Ko riž postekleni ga prelijemo z vinom in dušimo tako dolgo, da vso vino izpari.
V ponev dodamo vložemo rdečo peso, ki jo s pomočjo kopatke nasekljamo in vse skupaj prelijemo z jušno osnovo.
Rižoto kuhamo dobrih 20 minut oz. se držimo navodil na embalaži proizvajalca.
Ko je rižota kuhana jo po okusu dodatno solimo in popramo. Dodamo nariban parmezan in rižoto premešamo, da se parmezan stopi.
Rižoto serviramo na posteljico iz rukole z dodatnim parmezanom in samo še uživamo pa dober tek!