Kulinarična ustvarjalka Lea iz Leine kuhinje predstavlja: Nepekoči ajvar na tradicionalen način! Gotovo vsi poznate sataraš, ki se je tudi na slovenskih mizah pogosto pojavil kot hranilen in okrepčilen zajtrk. Lea ga je obogatila z nepekočim ajvarjem, s katerim je dodatno izpostavila okus paprike in paradižnika. Poskusite!
Sestavine
- 3 paradižniki
- 2 papriki
- 1 čebula
- 3 jž nepekočega ajvarja Natureta
- 4 jajca
- 2 jž oljčnega olja
- sol in poper po okusu
Navedene sestavine zadostujejo za 2 osebi.
Postopek
Čebulo nasekljamo in jo popražimo na oljčnem olju. Ko čebula postekleni, dodamo narezano papriko in narezan paradižnik. Posolimo, premešamo in na nizki temperaturi kuhamo približno 15 minut, da se zelenjava lepo omehča.
Po 15 minutah popraženi zelenjavi dodamo nepekoči ajvar Natureta, premešamo in še malo popražimo (2-3 minute).
Na koncu v popraženo zelenjavo vmešamo še razžvrkljana jajca in kuhamo približno 2-3 minute.
Postrežemo s kruhom.