Kulinarična ustvarjalka Nina Zorčič predstavlja: Kisle kumarice na tradicionalen način! Narezki so najenostavnejša in najbolj pisana izbira za pogostitev gostov, ki se redno pojavljajo na naših mizah. Namesto "običajnih" narezkov z mesnatimi izdelki in sirom pa lahko tokrat pripravite bolj zdravo in zanimivejšo verzijo. Preverite, kako!
Sestavine
- 230g odcejene tune v olivnem olju
- 100g kremnega sira
- 65g kisle smetane
- 60g majoneze
- 4 drobno nasekljane kisle kumarice
- 30g sveže naribanega parmezana
- 40g koruze
- 1 čajna žlička drobnjaka
- 2 jedilni žlici tekočine iz kislih kumaric
- 1 čajna žlička gorčice
- 1 jedilna žlica stopljenega masla
- sol, poper
Plošča z dodatki:
- sveža zelenjava: češnjev paradižnik, paprika, kumara, korenje, avokado, mlada čebula, nabodala iz bazilike, mozzarelle in paradižnika
- vložena zelenjava: kisle kumarice
- sadje: grozdje, jabolka
- drugo: grisini, slani prigrizki, oreščki
- bageta ali kruh po izbiri
Dodatki za obložen kruhek:
- rezine kumaric
- rezine češnjevega paradižnika
- drobnjak
- svež rožmarin
Postopek
V posodi zmešajte odcejeno tuno, kremni sir, kislo smetano, majonezo, drobno nasekljane kumarice, parmezan, koruzo, drobnjak, kis kislih kumaric, gorčico in stopljeno maslo. Premešajte in začinite s soljo ter poprom po okusu.
Namaz postavite v hladilnik za vsaj 30 minut, lahko pa tudi čez noč, da se okusi še bolje povežejo.
Nato pripravite plošči. Na ploščo razporedite izbrane zelenjave – sveže in vložene, sadje ter razne slane in hrustljave prigrizke.
Namaz postrezite kot pomako za zelenjavo ali jo premažite po kruhku, po vrhu pa dodajte še par tankih kolutov kislih kumaric, manjšo rezino paradižnika in začinite z drobnjakom. Po želji lahko okrasite z vejico rožmarina.