Tradicionalno 1

Hrustljava natrgana govedina s pirejem iz buče in krompirja

Čas kuhanja: 1h

Specialistka za "fit" recepte Diabfit Lana predstavlja: Hren s smetano na tradicionalen način! Govedina se res odlično prileže k hrenu - če pa temu paru dodate še kremast pire iz buče in krompirja, dobite zmagovalno kosilo, ki lahko popestri vaš običajni jedilnik. Hren s smetano je za takšne recepte ravno pravšnji - zaradi dodane smetane je namreč manj pikanten in izrazit, hkrati pa odličen za pomake.

Sestavine

  • 1 velika bučka
  • 2 velika krompirja
  • 400 g kuhane govedine
  • 2 korenčka
  • Sol
  • Vegeta
  • Vrtne začimbe
  • Hren s smetano

Postopek

Krompir in bučko narežemo na koščke. V ločenih posodah ju skuhamo.

Medtem z vilico nastrgamo kuhano govedino. Na olju do hrustljavega popečemo cufano govedino in začinimo po okusu. Uporabila sem sol, vegeto in poper.

Kuhano bučko zmiksamo v pire. V večji posodi pretlačimo kuhan krompir in mu dodamo bučni pire. Dodamo ščepec soli, vegete in vrtne začimbe. Dobro premešamo, po želji lahko tudi sestavine zmiksamo.

Narežemo še svež korenček. Na krožnik serviramo pire, cufano govedino in sveže korenje.

Za domač krožnik po ‘receptu babice’ ni tapravega krožnika govedine brez hrena s smetano.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna