19.1.2022

Nepogrešljive sestavine za vlaganje

Če želimo, da bi vložnine ohranile svežino, so pri vlaganju najpomembnejše dobre in kvalitetne sestavine, ki jih uporabimo v procesu. V naši kamniški prodajalni lahko svoje steklenice napolnite z različnimi kisi kar sami – vedno ste dobrodošli, da si ustvarite svojo kislo zalogo.

Nepogrešljive sestavine za vlaganje

  • Kis vsebuje kislino, ki uniči bakterije. Za vse shranjene pridelke, za katere želimo, da bi imeli kislo-pikanten okus, so primerne čiste, nearomatične vrste kisa. Najboljši je naravni alkoholni kis.
  • Olivno olje je zelo primerno za vlaganje zaradi visoke vsebnosti vitamina E, ki je naravno sredstvo proti oksidaciji. Priporočamo hladno stisnjeno olje, ki daje vloženim pridelkom tudi bolj aromatičen okus.
  • Sol vleče nase odvečno vlago in je zato že prastaro sredstvo za konzerviranje. Predvsem je primerna za zelenjavo z visoko vsebnostjo vode (kumarice, paprika ipd.). Za vlaganje je najboljša očiščena morska sol brez kemičnih dodatkov.
  • Belo vino je zaradi vsebnosti alkohola v kombinaciji s kisom super prevretek, v katerem lahko zelo dolgo hranimo najrazličnejšo zelenjavo. Svežine v tem primeru ne ohranja samo kislina, temveč tudi alkohol.

 

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna