5.4.2022

Okusni nasveti, kako postreči hren za veliko noč

Hren s svojim ostrim okusom in vonjem kar dobro začini velikonočno pojedino, zato morate biti pri njegovi pripravi kar se da kreativni. Med nami se seveda najde nekaj pogumnežev, ki radi uživajo hren sveže nariban, drugi pa raje po svojem okusu malo omilijo njegovo ostrino. Če spadate med slednje, vam bodo spodnje ideje v izjemno pomoč.

Hren z jabolki

Jabolka s hrenom so odlična kombinacija, saj bo njihova sladkoba nevtralizirala ostrino hrena, zato bodo nad njim navdušeni tudi tisti, ki raje posežejo po manj začinjenih jedeh. Z vami delimo tudi majhno skrivnost, da naribana jabolka ne bodo porumenela in bo namaz ohranil značilno belo barvo. Naribana jabolka pokapajte z limoninim sokom in jih šele zatem zmešajte s preostalimi sestavinami.

Hren s smetano

Trpek okus hrena odlično prekrije tudi smetana. Če želite prihraniti čas in izboljšati okus hrena, vam priporočamo izbiro Naturetinega hrena s smetano, ki se odlično poda tudi h kuhani govedini ali pa k jedem iz prekajenega lososa. Iz hrena pa lahko skuhate tudi toplo hrenovo omako, katere priprava vam ne bo vzela veliko časa, saj jo morate pred tem le pogreti in omaka je pripravljena, da jo postavite na mizo in zaželite dober tek. 

Gorčica s hrenom

Vsi ljubitelji gorčice boste zagotovo navdušeni nad gorčičnim namazom s hrenom. Odlično se poda k mesnim jedem in jedem z žara. Z namazom pa lahko začinite tudi hladno krompirjevo solato, ki kraljuje na vsaki praznični mizi in je odlična popestritev za tiste, ki si želite malo drugačno prilogo namesto klasične francoske solate.

 

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna