24.2.2022

Preprosti triki za slajše pustne miške

Slovenska pustna kulinarična zakladnica je polna tako slanih kot sladkih dobrot, ki so že več kot stoletje stalnica dobro obložene mize. Med slanimi pustnimi jedmi ostajajo najbolj priljubljene ocvirkove pogačice, medtem ko se sladokusci najraje razvajajo z ocvrtimi krofi, flancati in miškami. Če kdaj, je pust idealen čas, da se pregrešimo in posladkamo z mastnimi »pregrehami«. Miške ali fritule so okusne ocvrte slaščice, ki jih lahko pripravi vsakdo v zelo kratkem času. Odkrijte preproste trike za najokusnejše pustne miške in navdušite sladkosnede maškare.

Poskrbite za primerno temperaturo

Morda za marsikoga povsem samoumeven korak do popolnih pustnih mišk, vendar lahko hitro pozabimo, da moramo poskrbeti tudi za primerno temperaturo sestavin in pripomočkov, ne le prostora. Moka, jajca in posoda naj bodo segreti na prijetno toplo temperaturo, medtem ko v kuhinji ne sme biti prepiha.

Ne pozabite na ščepec soli

Če se odločite za pripravo kvašenega testa, svetujemo, da v moko dodate sol. Na deciliter tekočine je vmešajte do 2 grama. Sol namreč izboljša lepek in med gnetenjem testa vpije več tekočine, zato bo vzhajano testo lažje obdržalo svojo obliko.

Skuta ali jogurt za več sočnosti

Tako v kvašene kot v nekvašene miške lahko dodamo skuto ali jogurt in uživamo v sočnejši različici priljubljenih slaščic. Pri izbiri jogurta si dajte duška in izberite svojega najljubšega – jagodnega, borovničevega ali takšnega s koščki sadja. Miške iz obogatenega testa bodo prijetno kiselkasto-sladkega okusa, zato jih boste želeli pripraviti tudi po pustnem času.

Marmelada za slajši zaključek

Ste do sedaj ocvrte pustne miške potresli le s sladkorjem v prahu? Potem je čas, da se preizkusite v eksperimentiranju novih okusov. V testo dodajte dišavnice, kot so cimet, pehtran in meta, nastrgajte pomarančno ali limonino lupinico ter vmešajte na drobno narezano suho sadje. Odličen način za bogatejši okus pa je tudi dodatek vaše najljubše Naturetine marmelade, ki jo postrezite ob serviranju te nepogrešljive pustne slaščice.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna