19.1.2022

Smutiji

Smutiji so odlični za zdrav začetek dneva, saj bodo poskrbeli za lepo polt, razstrupljanje in splošno dobro počutje. Za začetek lahko pripravimo sadne smutije, ki jim postopoma dodajamo zelenjavo, seveda tudi takšno divjo. V Natureti so pripravili tri različne zamrznjene mešanice sadja in zelenjave, ki omogočajo ekspresno hitro pripravo smutijev. Zmešamo jih s kefirjem, različnimi vrstami mleka ali vodo ter obogatimo s semeni (bučna, lanena, sončnična, čia, konopljina …) ali začimbami (meta, melisa, peteršilj …). Za hitro potešitev lakote jih lahko vzamemo s sabo, kamorkoli gremo.

Smuti iz mešanice špinače in kumar z divjimi rastlinami

Naturetini mešanici za smuti na osnovi špinače in kumar dodamo pest sveže nabranih divjih rastlin. Vsak izgovor za jutranji sprehod je dober; naberemo lahko mlade koprive, čemaž, regrat ali šparglje … Dodamo skodelico vode in posladkamo z izkoščičenimi datlji ali medom. Dober tek!

Smuti iz mešanice manga in banane z ingverjem

Kdo ne mara manga? Prijetna tekstura, barva in okus poživijo še tako sivo jutro. Dodamo centimeter ingverjeve korenine in zmešamo s skodelico pomarančnega soka. In nov dan se lahko začne.

Smuti iz mešanice jagod in borovnic z dodano rdečo peso

Za približno 0,5 l napitka potrebujemo Naturetino mešanico za smuti jagoda, banana in borovnica, polovico skodelice kuhane rdeče pese Natureta, manjšo pomarančo in skodelico vode. Dodamo ščepec mešanice semen po izbiri. Vse sestavine zmešamo v mešalniku in zdrav napitek je pripravljen.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna