Svetovna kuhinja

Čičerika

Čičerika spada med stročnice, ki jih zaradi visoke hranljivosti, enostavne priprave, široke dostopnosti in vsestranske uporabnosti vse bolj cenimo. Je odličen vir beljakovin, folatov in cinka, poleg tega pa skoraj povsem brez maščob in škodljivega holesterola. Pomaga čistiti organizem, spodbuja delovanje ledvic, preprečuje in zavira bolezni srca in ožilja, znižuje holesterol, zmanjšuje možnost kapi, čisti kri, poleg tega pa vsebuje prehranske vlaknine, ki poskrbijo za zdravo prebavo, saj nase vežejo strupe iz črevesja in jih pomagajo izločiti.

Mnogi poznate in znate doma pripraviti okusen čičerikin namaz ali humus, ki ga v Libanonu postrežejo s sveže nasekljanim peteršiljem pri nas pa nekateri zmešajo s kuhano rdečo peso. Če bi se želeli preizkusiti in presenetiti svoje najbližje ali goste z atraktivnim namazom kliknite na humus in Kocke rdeče pese.

 

 

piksna 190 g