Orientalska 3

Bučna juha s praženo čičeriko

Čas kuhanja: 1h

Hokaido buča je v tem času poznana, kot buča, iz katere izrezujemo raznorazne podobe za noč čarovnic in se jih ima velikokrat zgolj za okras. Vendar ša je hokaido buča, tudi izjema za popestritev vašega jedilnika, saj ima poleg dobrega okusa tudi številne pozitivnie lastnosti, ki so koristne za vaše zdravje.

Sestavine

  • 1 velika hokaido buča
  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • sol, poper po okusu
  • ščepec muškatnega oreščka
  • 1/2 žličke kurkume
  • 250 g pražene čičerike

Postopek

  1. Pripravite praženo čičeriko. Recept za pečeno čičeriko najdete tu.
  2. Pečico segrejte na 200 ° C
  3. Bučo operite in posušite, nato pa prerežite na pol. Odstranite semena in bučo narežite na rezine. Če želite, lahko bučo tudi olupite, ni pa nujno, saj je koža užitna.
  4. Bučne rezine pokapajte z olivnim oljem, malo posolite in popoprajte ter položite na pekač, obložen s peki papirjem. Pekač postavimo v pečico in pečemo približno 15 minut, dokler buča ne postane mehka. Ko je buča gotova, jo vzamemo iz pečice in odstavimo.
  5. Olupite in narežite čebulo in stroke česna.
  6. V loncu segrejte žlico olivnega olja, dodajte narezano čebulo in pražite nekaj minut. Dodamo česen in popečeno bučo ter zalijemo z vodo. Zavremo, nato zmanjšamo ogenj in na nizki temperaturi kuhamo približno 10 minut, da se okusi mešajo.
  7. Juho zmiksajte s paličnim mešalnikom do gladkega, med mešanjem pa dodajte vodo, če je juha pregosta.
  8. Okusite juho in jo po potrebi začinite s soljo, poprom, naribanim muškatnim oreščkom in kurkumo.
  9. Juho postrezite v skledah, na vrh dodajte nekaj peteršilja in zaključite z dobro mero hrustljavo pražene čičerike.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna