Orientalska 3

Piščančji satay z arašidovo omako

Čas kuhanja: 1h

Eksotični okusi Azije vas bodo popeljali na popotovanje po daljnih deželah. Odlična ideja za malo drugačno kosilo ali sobotna druženja ob dobri hrani.  

Sestavine

Sestavine za piščanca:

  • 500 g piščančjih beder
  • lesene palčke za ražnjiče

Za marinado:

  • pol žličke koriandra v prahu
  • 2 žlički mlete kumine
  • 2 na drobno narezana stroka česna
  • 3 žličke sojine omake
  • 1 žlička mletega čilija
  • 1 žlička rjavega sladkorja
  • 2 žlici olivnega olja

Za omako:

  • 200 g praženih arašidov (neslanih)
  • 3 stroki česna
  • 1 žlica sojine omake
  • 50–100 ml vode
  • 2 žlici ribje omake
  • 1 žlica sezamovega olja
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • 100 ml kokosovega mleka

Postopek

  1. Sestavine za marinado piščanca meljemo v mešalniku toliko časa, da dobimo gladko zmes.
  2. Piščančja bedra narežemo na manjše koščke in jih damo za 4 ure v marinado.
  3. Marinirane koščke nabodemo na lesene palčke, da dobimo nabodala.
  4. V segreti ponvi jih pečemo približno 8–10 minut, tako da dobijo značilno rjavo barvo.
  5. Med peko se lotimo priprave omake.
  6. Sestavine za omako zmešamo v mešalniku, da dobimo gladko zmes.
  7. Omako lahko ponudimo zraven ražnjičev vročo ali ohlajeno.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna