Orientalska 3

Piščančji curry

Čas kuhanja: 1h

Pripravite si to okusno jed na žlico in uživajte v vonjavah daljnega vzhoda.Glavna sestavina, ki bo povezala okuse je curry, začimba, ki ima rahlo pekoč okus. Znano je, da je curry zakladnica zdravja, saj pomaga pri mnogih tegobah tudi pri nespečnosti in alergijah. Pričarajte si okuse indijske kuhinje doma.

Sestavine

  • riž jasmin Natureta
  • omaka Arrabbiata Natureta
  • mleti curry
  • piščančje prsi
  • mleti ingver
  • sladki krompir
  • bučka
  • oljčno olje
  • srednje velika čebula
  • čili

Postopek

1. V posodi zavremo slano vodo in v njej skuhamo riž po navodilih, ki so navedena na embalaži.

2. V globoki ponvi segrejemo oljčno olje in na njem prepražimo čebulo.
3. Na prepraženo čebulo dodamo piščančje prsi, narezane na kocke, in jih po okusu solimo, popramo ter takoj dodamo zajetno količino mletega curryja.

4. Piščanca zlato zapečemo ter posujemo z malo žličko čilija in naribanega svežega ingverja.

5. Vse dobro premešamo in še malo popražimo. Dodamo 3–4 velike žlice omake Arabiato in dobro premešamo.

6. Dodamo bučko in sladki krompir, narezan na kocke.
7. Sestavine v ponvi premešamo in zalijemo z 2,5 dcl gostega kokosovega mleka.

8. Vse skupaj po občutku zalijemo še s toplo jušno osnovo, da se omaka malo zredči.

9. Pri nizki temperaturi kuhamo toliko časa, da se skuha sladki krompir (približno 15 minut).

*Namig: Če želite pripraviti veganski curry, si lahko namesto piščanca privoščite slano čičeriko ter jo dodate istočasno kot bučko in sladki krompir.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna