Orientalska 2

Lečin curry z rižem

Čas kuhanja: 45 min

Z odkrivanjem novih jedi in okusov se v domači kuhinji podajte v Indijo - deželo, ki se poleg močnega duhovnega izročila ponaša z bogato kulinarično tradicijo, za katero je značilna izdatna uporaba začimb. Tudi s sestavinami, ki so dostopne pri nas, lahko skuhamo poenostavljen vegetarijanski lečin curry.

Sestavine

Obrok za 4 osebe:

  • 3 konzerve leče Natureta (po 200 g)
  • 1 mala čebula
  • 3 stroki česna
  • 2 čajni žlički drobno nasekljanega ingverja
  • 3 korenčki
  • 2 čajni žlički začimbne mešanice garam masala (ali curry-ja v prahu)
  • 1 čajna žlička kurkume
  • sol po okusu (najmanj ½ čajne žličke)
  • poper
  • čili (po želji)
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 400 g Natureta paradižnikovih pelatov v koščkih (1 konzerva)
  • 400 ml (light) kokosovega mleka v pločevinki
  • basmati riž Natureta
  • svež peteršilj

Postopek

  1. Česen, čebulo in ingver drobno nasekljamo. Korenje narežemo na kolobarje.
  2. V večji posodi segrejemo olje ter počasi popražimo čebulo in korenje. 
  3. Dodamo ingver in česen ter pražimo še 1 minuto. Nato dodamo garam masalo in kurkumo, premešamo in zalijemo s kokosovim mlekom. 
  4. Dodamo paradižnikove pelate, sol, poper in čili. Premešamo in na nizki temperaturi pokrito kuhamo 10 minut.
  5. Lečo speremo na cedilu in dodamo k ostalim sestavinam. Vse skupaj kuhamo še 25 minut, da dobimo gosto kašasto enolončnico. Vmes občasno premešamo. Če se curry preveč zgosti, prilijemo malo navadne vode. Če je preredek, kuhamo odkritega, da tekočina povre. Poskusimo in po potrebi dosolimo.
  6. Poljubno količina riža skuhamo v slani vodi po navodilih z embalaže. 
  7. Na krožnik serviramo riž in lečin curry. Potresemo z nasekljanim peteršiljem in postrežemo.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna