Orientalska 2

Hrustljavi spomladanski zvitki

Čas kuhanja: 1h

Zvitki bodo tako dobri, kot je dobra zelenjava in omakice. Pričarajte si okuse Azije doma.

Sestavine

  • testo (vlečeno, listnato ali riževo)
  • korenček
  • rdeče zelje
  • bučko
  • špinačo
  • tofu

Postopek

1. Zelenjavo narežemo na trakove, popramo, solimo, po želji dodamo še mlet koriander. Testo narežemo na kvadratke, velike 10 x 10 cm. Če uporabljamo vlečeno testo, ga naoljimo, riževo namočimo v topli vodi, listnato testo napikamo z vilicami.

2. V testo zavijemo zelenjavo in spečemo v pečici. Pečemo 25 minut na 200 stopinjah Celzija.

3. Za limonovo omako zmešamo limonov sok Natureta z medom ter nasekljanim čilijem in česnom.

4. Za arašidovo omako v mešalniku zmešamo česen, ingver, arašidovo pasto, sojino omako, rjav sladkor, limonov sok Natureta in vodo po potrebi, da nastane gladka pasta.

5. Za paradižnikovo omako segrejemo paradižnikove pelate Natureta, dodamo nasekljane kapre in nasekljan suh paradižnik. Solimo in popramo.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna