Hrustljavi spomladanski zvitki

Sestavine

  • testo (vlečeno, listnato ali riževo)

  • korenček

  • rdeče zelje

  • bučko

  • špinačo

  • tofu

Priprava

Zvitki bodo tako dobri, kot je dobra zelenjava in omakice.

Zelenjavo narežemo na trakove, popramo, solimo, po želji dodamo še mlet koriander. Testo narežemo na kvadratke, velike 10 x 10 cm. Če uporabljamo vlečeno testo, ga naoljimo, riževo namočimo v topli vodi, listnato testo napikamo z vilicami. V testo zavijemo zelenjavo in spečemo v pečici. Pečemo 25 minut na 200 stopinjah Celzija.

Za limonovo omako zmešamo limonov sok Natureta z medom ter nasekljanim čilijem in česnom.

Za arašidovo omako v mešalniku zmešamo česen, ingver, arašidovo pasto, sojino omako, rjav sladkor, limonov sok Natureta in vodo po potrebi, da nastane gladka pasta.

Za paradižnikovo omako segrejemo paradižnikove pelate Natureta, dodamo nasekljane kapre in nasekljan suh paradižnik. Solimo in popramo.

Z limoninim sokom do boljšega imunskega sistema

Limona je sadež, poln antioksidantov, vitaminov in mineralov, ki pomagajo izboljšati imunski sistem in prečistiti telo. Limonov sok nevtralizira zakisanost telesa, dvigne razpoloženje in izboljša prebavo. Kozarec tople limonade na tešče pripomore k lepšemu videzu kože. Naturetin sok je narejen iz sočnih španskih limon, primeren pa je za uporabo v napitkih, omakah in solatah.