Orientalska 3

Bučni curry s čičeriko

Čas kuhanja: 1h

Bučni curry je odlična poživitev klasičnega piščančjega curryja, katerega se boste razveselili tudi vsi vegetarijanci in vegani. Jed smo obogatili z čičeriko, ki predstavlja odličen vir beljakovin, bogata je tudi z vitamini in minerali. Pripravite si toplo zakladnico zdravja in uživajte v okusnem kosilu.

Sestavine

  • 1 čebula – olupljena in narezana na manjše koščke
  • 4 stroki česna – olupljeni
  • 25 g ingverja – nasekljanega
  • 1 manjša kurkuma – nasekljana
  • 3 žlice olja
  • 1 žlička curryja
  • 500 g oranžne buče – olupljene in narezane na kockice
  • 1 konzerva čičerike
  • sol
  • 4 dl kokosovega mleka
  • 1 šop špinače

Postopek

  1. V manjšem mešalniku zmešamo čebulo, česen, ingver in kurkumo, tako da nastane pasta. Če mešalnika nimamo pri roku, lahko česen in čebulo na drobno nasekljamo, ingver in kurkumo pa naribamo.
  2. V loncu segrejemo olje in dodamo pasto ter žličko curryja. Pražimo približno eno minuto, da vse lepo zadiši. Nato dodamo koščke buče in čičeriko ter pražimo na srednji temperaturi približno 5 minut.
  3. Solimo po okusu in prilijemo mleko. Kuhamo nepokrito okoli 20 minut in občasno dobro premešamo.
  4. Ko je skuhano, odstavimo lonec in vmešamo še šop špinače, ki jo lahko prej nasekljamo ali pa ne.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna