Orientalska

Maroška veganska juha

Čas kuhanja: 1h

Ste kdaj že poskusili maroško kuhinjo? Maroška kuhinja, kot jo poznamo danes, je mešanica več drugih, vse od mediteranske do arabske in afriške, znana pa je po bogati uporabi začimb in lokalnih pridelkov. Recept za maroško vegansko juho, ki ga je pripravila Neja Gril iz Breakfast Cluba, je točno to - bogata mešanice slastne zelenjave in orientalskih začimb. Poskusite!

Sestavine

Sestavine:

 

Postopek

  1. V ponev dodamo olivno olje in na hitro popražimo nasekljano čebulo.
  2. Ko ta postekleni zalijemo s sesekljanimi paradižniki, jušno osnovo in dodamo vse začimbe iz seznama.
  3. Nato primešamo še pločevinko odcejene čičerike, pločevinko vloženega graha in korenja ter lečo.
  4. Ob stalnem mešanju segrevamo do vretja nato pa zmanjšamo ogenj in pokrito kuhamo 20 minut oz. dokler se leča ne skuha.
  5. Pripravljeno jed nadevamo v globok krožnik in serviramo skupaj s kokosovim jogurtom in dodatnim peteršiljem.
  6. Potem pa samo še uživamo in dober tek!

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna