Na račun boste prišli vsi ljubitelji okusne mehiške zelenjave po kateri bo zadišalo iz kuhinje. Preprosta in hitra jed vas bo navdušila, nasitila in napolnila z energijo.
Sestavine
- cimetova palčka
- 2 posušena zvezdasta janeža
- 4 suha kardomonova semena
- 4 klinčki žlička koriandrovih semen
- košček svežega ingverja
- zavitek zamrznjene mehiške zelenjavne mešanice Natureta (450g)
- 190g kuhanega rjavega fižola Natureta
- 400g paradižnikovih pelatov Natureta
- žlička karija v prahu
- sezamovo olje
Postopek
1. Vok segrejemo.
2. Ko se vok segreva, zmešamo začimbe: cimetovo palčko, zvezdasti janež, kardamon, klinčke in koriandrova semena.
3. V vok vlijemo sezamovo olje in dodamo začimbe ter pražimo, da zadišijo.
4. Ingver olupimo in ga stisnemo v stiskalnici za česen ter dodamo začimbam.
5. Dodamo še mehiško zelenjavno mešanico Natureta in pražimo pet minut, nato pridenemo še kuhan rjavi fižol Natureta in pelate Natureta.
6. Premešamo in eno uro počasi kuhamo, da se zelenjava navzame okusa začimb. Pred koncem kuhanja dodamo še žličko karija in sol. Postrežemo z rižem.