Pripravite si okusne spomladanske zvitke malo drugače in jim dodajte kislo zelje. Kislo zelje velja za naraven probiotik, ki bo zelo koristil tvoji prebavi. Recept, ki ga bodo zagotovo oboževali tudi otroci in je odlična ideja za zdrav prigrizek ali predjed.
Sestavine
- kislo zelje Natureta
- rižev papir
- sol
- poper
- por
- sojina omaka
- 300 g mletega mešanega mesa
- 2 stroka česna
- korenje, narezano na trakce
Postopek
1. Kislo zelje dobro speremo.
2. Na olju prepražimo por in mu dodamo česen ter na hitro premešamo.
3. Ko česen zadiši, mu dodamo mleto meso, ki ga obvezno popramo in solimo. S soljo ne pretiravamo, saj bomo v jed dodali tudi sojino omako, ki je že sama po sebi dovolj slana.
4. Ko je meso že skoraj čisto prepraženo, mu dodamo na trakove narezano korenje. Vse dobro premešamo in pražimo še slabih 5 minut.
5. Vsemu skupaj dodamo še kislo zelje in dobro premešamo. Pražimo 3 minute.
6. V nadev dodamo malenkost sojine omake, premešamo in pražimo še dve minuti.
7. Rižev papir za 10–15 sekund namočimo v mrzlo vodo in ga položimo na čisto kuhinjsko krpo. 8. Na spodnjo polovico okroglega riževega papirja damo eno žlico pripravljenega nadeva in ga v obliki pravokotnika razmažemo po papirju.
9. Nato rižev papir prepognemo z leve in desne strani na nadev. Enako storimo s spodnjim robom riževega papirja. Vse skupaj previdno tesno zvijemo navzgor čez preostali del riževega lista, da nastane zavitek.
10. Zavitke položimo v ponev z vročim oljem in jih na vsaki strani pečemo toliko časa, da dobijo zlato rjavo barvo. Pri peki moramo biti pozorni, da zavitki niso popolnoma skupaj in se med seboj ne zlepijo.
11. Ko so pečeni, jih serviramo kot prigrizek, predjed ali prilogo.
Dober tek!