Orientalska 2

Polnjene slane »burrito« palačinke

Čas kuhanja: 30 min do 1h

Ob polnem urniku nam hitro zmanjka časa za pripravo okusnega obroka. Palačinke so vedno zmagovita ideja, še posebej za najmlajše. Dokaj neobičajno za naše kraje pa so palačinke s slanim nadevom. Same palačinke in nadeve lahko pripravimo vnaprej. Kar se slanih nadevov tiče, pa so možnosti neomejene. Za nove ideje pobrskajte med Naturetinimi omakami in vloženo zelenjavo za vašo najljubšo kombinacijo. Tale recept z omako Lečin bolognese pa naj služi za navdih.

Sestavine

Za palačinke:

  • 0,5 l mleka
  • 2 ali 3 jajca
  • sol
  • 25 dag moke
  • maščoba za pečenje

 

Za nadev:

  • omaka Bolognese ali Lečin bolognese Natureta
  • srednje velika rdeča paprika, narezana na koščke
  • mala čebulica, nasekljana
  • pločevinka fižola
  • pločevinka koruze
  • sveža narezana solata

Kombinacije sestavin so neskončne, izberite si svojo najljubšo. Za še bolj hranljiv obrok lahko dodate tudi kuhan riž.

 

Za omako:

  • skodelica kisle smetane
  • zvrhana žlička gorčice
  • nasekljan svež peteršilj
  • sol po okusu

Postopek

  1. Pripravite bolognese po svojem najljubšem receptu ali pa uberite bližnjico in posezite po že pripravljenih omakah Natureta. Če se želite izogniti mesu, pa je odličen nadomestek Naturetin Lečin bolognese.
  2. Zmešajte jajca, mleko, sol in moko v gladko maso za palačinke in pustite počivati vsaj 15 minut. Pred peko še enkrat pomešajte.
  3. Na ogreti ponvi specite tanke palačinke. Zaželeno je, da je ponev večja za večje palačinke, saj tako lahko lažje zvijemo burito.
  4. Pečeno palačinko razgrnite na podlago. Nadev razporedite na sredino palačinke. Izberite svojo najljubšo kombinacijo nadevov. Mesni ali lečin bolognese namažite na dnu, čez pa nadevajte svojo najljubšo kombinacijo sveže in vložene zelenjave. Z nadevom ne pretiravajte, sicer je palačinko težko zavili v burito.
  5. Kako zvijete burito? Stranici palačinke zavihate proti nadevu. S prsti držite stranici proti sredini in spodnji del palačinke prepognete čez nadev. Nadev rahlo stisnete, ter tesno zvijete palačinko. Dober kuhinjski pomočnik je Google, če ga vprašate »how to wrap a burrito?« 😊
  6. Ponudite z omako iz kisle smetane.
  7. Tako pripravljene palačinke lahko tudi gratinirate. Naložite jih v nameščen pekač, polijte z omako iz kisle smetane in jajc, ter posujte z ribanim sirom. Pecite 20 min oz. toliko časa, da se skorjica zapeče do zlatorjave barve.

Dober tek!

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna