Moderno 3

Roza tortilije iz vložene rdeče pese

Čas kuhanja: 1h

Za osvežujoče kosilo preizkusite slastne tortilje iz rdeče pese, ki jih je za vas pripravila Neja Gril. Ta recept združuje preprostost in svežino, vašemu obroku pa doda barvitost in okus, ki bo navdušil vse goste za mizo.

Sestavine

Sestavine za tortilje:

  • 200 g vložene rdeče pese Natureta (dobro odcejene)
  • 250 g polnozrnate moke (ali ovsene ali navadne moke)
  • 1 žlička soli
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 2 žlici olivnega olja
  • 100-120 ml tople vode

 

Sestavine za solato iz koromača:

  • 150 g humusa (po okusu)
  • 2 rdeči papriki, narezani na majhne kocke
  • 1 majhna rdeča čebula, narezana na majhne kocke
  • 2 koromača, narezana na majhne kocke
  • 1 žlica majoneze
  • 2 žlici jabolčnega kisa
  • sok ene limete, dodatno tudi malo lupinice
  • sol in poper po okus
  • 1 žlička česna v prahu
  • 1 žlička drobnjaka

 

Predlog za nadev:

  • 150 g humusa (po okusu)
  • pečeno piščančje meso, opcijsko
  • koromačeva solata
  • limetin sok
  • bazilika za serviranje

Postopek

  1. Vloženo rdečo peso dobro odcedimo in jo zmiksamo v gladek pire (lahko uporabimo palični mešalnik ali blender).
  2. V večji posodi zmešamo moko, sol in pecilni prašek. Dodamo olivno olje in rdeč pesin pire. Postopoma vlivamo toplo vodo in z rokami gnetemo, dokler ne dobimo mehko, a ne lepljivo testo. Nato testo razdelimo na 6 enakih delov in oblikujemo kroglice.
  3. Vsako kroglico razvaljamo v tanek krog (približno 2-3 mm debeline).
  4. Segrejemo suho ponev na srednji temperaturi. Tortilije pečemo na vsaki strani približno 1-2 minuti, dokler se ne pojavijo rjave pikice in se tortilija napihne.
  5. Tortilije pokrijemo s kuhinjsko krpo, da ostanejo mehke, dokler ne pripravimo vseh.
  6. Solato pripravimo tako, da vse sestavine iz seznama združimo v veliki posodi, kot je prikazano v videju ter prelijemo s prelivom iz majoneze, jabolčnega kisa, limetinega soka, česna v prahu, drobnjaka, soli in popra. 
  7. Tortilije serviramo s poljubno količino humusa, pečenim piščančjim mesom in koromačevo solato ter pokapljamo z dodatnim limetinim sokom in baziliko. 
  8. Potem pa samo še uživamo in dober tek!

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna