Moderno

Zelenjavna “jajčka”

Čas kuhanja: 30 min

Tale recept je za vse tiste, ki nimate radi “pravih” jajc ali pa bi morda (sploh za veliko noč) radi jedi pripravili malo drugače. Že zaradi samega izgleda, bodo ta jajčka pritegnila veliko pozornosti vašega omizja, hkrati pa služijo kot super dodatek k jedem na obloženi mizi. Poskusite ga tudi vi!

Sestavine

  • 12 g prozorne želatine v prahu
  • 0,5 l piščančje jušne osnove (za aromo želatine)
  • 130 g korenja (narezan na kocke)
  • 130 g graha
  • 130 g koruze
  • 150 – 200 g šunke ali kuhanega piščanca (narezan na kocke)
  • Olje
  • Sveža zelišča za okras

Postopek

  1. V majhni količini hladne vode raztopite želatino v prahu in sledite navodilom na embalaži. V ločenem loncu pripravite jušno osnovo po navodilih na embalaži. Nato v topli jušni osnovi raztopite želatino.
  2. Za jajčno obliko potrebujete modelčke, ki jih rahlo namažete z oljem. V modelčke dodajte kocke korenja in kuhanega piščanca ali šunke, graha in koruze. Nato v modelčke do vrha nalijte še tekočo želatino.
  3. Napolnjene modelčke postavite v hladilnik, da se želatina popolnoma strdi, kar lahko traja nekaj ur, tako da je najbolje, da jih v hladilniku pustite čez noč.
  4. Ko ste prepričani, da se je želatina strdila, pripravljene zelenjavne jajčke odstranite iz modelčkov in jih servirajte na krožniku, kamor lahko položite vejice peteršilja ali pa solate, da bodo dajala vtis, kot da so v gnezdu.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna