Moderno 1

Hrustljav piščančji burger z avokadom in omako tisočerih otokov

Čas kuhanja: 1h

Kulinarična ustvarjalka Nina Zorčič predstavlja: Kisle kumarice na moderen način! Kisle kumarice so skoraj nujni dodatek pri pripravi slastnih burgerjev, v tem receptu pa se znajdejo tudi v eksotični omaki. Preverite, kaj sestavlja omako tisočerih otokov in kako ustvariti hrustljavo piščančjo skorjico za najboljši burger.

Sestavine

Omaka:

  • 80g majoneze
  • 2 jedilni žlici limoninega kisa
  • 1 jedilna žlica kečapa
  • 4 drobno nasekljane kisle kumarice
  • 1/2 čajne žličke sladke paprike
  • 1/2 čajne žličke česna v prahu
  • 1/2 čajne žličke čebule v prahu
  • 1/2 čajne žličke srirače (pekoče omake; opcijsko)

 

Sestavine za paniranje:

  • 2 jajci
  • 2 jedilni žlici vode/mleka

 

“Drobtine” za piščanca:

  • 100g slanih prestic
  • 130g koruznih kosmičev
  • 500g (mini) piščančjih filejev
  • izbrana mešanica začimb za piščanca (sol, poper, sladka paprika, česen v prahu itd.)

 

Burger:

  • popečene burger bombetke
  • spasiran avokado, zmešan s s soljo, poprom in kančkom limoninega soka
  • hrustljava zelena solata
  • tanjše rezine kislih kumaric

Postopek

Vse sestavine za omako zmešajte v manjši skodelici in poskusite. Po želji dodatno začinite. Postavite v hladilnik, medtem pa pripravite piščanca.

Pečico segrejte na 220 stopinj. 

2 jajci ubijte v globok krožnik ter zmešajte z mlekom/vodo. Stepajte toliko časa, da dobite enotno jajčno zmes.

V “ziplock” vrečki z možnostjo zapiranja zmešajte slane prestice in koruzne kosmiče. Iz vrečke izpustite odvečen zrak in jo tesno zaprite. S pomočjo valjarja ali kozarca po vrečki potolčite/razvaljajte, da dobite grobemu pesku podobno zmes. Odlično je, če ostanejo tudi kakšni večji kosi.

Dobljene “drobtine” nasujte v globok krožnik.

Pripravite piščančje fileje. Če imate debele fileje jih najprej potolčite in nato razrežite na manjše fileje, saj se bodo tako hitreje spekli, meso pa bo bolj sočno.

Piščančje mini fileje začinite z začimbami po izbiri. Začimbe dobro vtrite v meso, nato pa vsak file najprej pomočite v jajčno zmes, nato pa še v drobtine. File nekajkrat obrnite v drobtinah, da ga čim bolje prekrijete.

Panirane fileje položite na pekač, obložen s papirjem za peko. Po želji lahko za še boljši okus panirane fileje premažete z olivnim oljem, ni pa potrebno.

Postavite v segreto pečico in pecite 20 minut oz. toliko časa, da so fileji zunaj hrustljavo pečeni, notri pa popolnoma skuhani.

Vzemite iz pečice in pustite, da se ohladi. Medtem na žaru ali rebrati ponvi popecite burger bombetke.

Na koncu sestavite svoj burger. Bombetko najprej premažite s spasiranim avokadom, ki ste ga pred tem začinili s soljo, poprom in kančkom limoninega soka. Na vrh postavite malo tanko narezane solate. Po vrh solate dodajte piščančji file in rezine kislih kumaric. Bogato prelijte z omako (če se je med hlajenjem zgostila ji pred uporabo dodajte kakšno jedilno žlico vode in premešajte). Pokrijte z bombetko in uživajte. 

Postrežete lahko samostojno, s krompirčkom, čipsom ali solato.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna