Moderno

Pisan tris vegetarijanskih kanapejev

Čas kuhanja: 1h

Kanapeji so odličen prigrizek za ob gledanju vašega najljubšega filma ali pa ob trenutkih, ko na večerjo prispejo nepričakovani gostje. Načinov priprave namazov, s katerimi lahko popestrite obložene kruhke je nešteto, Alja Poharc a.k.a. Brunch Queen pa je tokrat pripravila pisan tris vegetarijanskih kanapejev, ki jih lahko postrežete tudi tistim, ki niso navdušeni nad mesnimi namazi.

Sestavine

Sestavine za humus:

  • 1 pločevinka čičerike (približno 400 g), dobro splaknjena
  • 3 žlice tahinija (sezamova pasta)
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 strok česna, nasekljan
  • sok polovice limone
  • 1/2 čajne žličke soli (ali po okusu)
  • ščepec črnega popra
  • 2 žlici vode (po potrebi za želeno konsistenco)

 

Sestavine za humus z rdečo peso:

  • osnovni humus (zgoraj)
  • 1-2 žlici rdeče pese

 

Skutni namaz s kumarami:

  • 200 g skute
  • kisle kumarice Natureta
  • Sok polovice limone
  • 1 žlica bazilike
  • 1 žlica sveže peteršilja, nasekljanega
  • sol in poper po okusu
  • 1 žlica oljčnega olja (po želji)

Postopek

Postopek priprave humusa:

  1. Čičeriko sperite pod tekočo vodo in odcedite.
  2. V mešalniku ali s paličnim mešalnikom združite čičeriko, tahini, oljčno olje, sesekljan česen, limonin sok, sol in poper.
  3. Mešajte vse sestavine, dokler ne dobite gladke paste. Če je humus pregost, lahko dodate malo vode, dokler ne dosežete želene konsistence.
  4. Okusite in po potrebi prilagodite količino soli in limoninega soka.
  5. Humus preložite v posodo za serviranje.
  6. Na vrhu humusa lahko dodate še nekaj kapljic oljčnega olja in po želji potresete s svežim peteršiljem ali papriko v prahu.
  7. Postrezite s svežim kruhom, pita kruhom, palčkami zelenjave ali po vaši izbiri. Uživajte v okusnem domačem humusu!

 

Postopek priprave humusa z rdečo peso:

  1. K osnovnemu humusu dodajte 1-2 žlici rdeče pese.

 

Postopek priprave skutnega namaza s kumarami:

  1. V skledi združite skuto, nasekljane kumarice, sok limone, baziliko in peteršilj.
  2. Dobro premešajte sestavine, da se enakomerno povežejo. Po okusu dodajte sol in poper ter oljčno olje (če želite bolj kremast namaz).
  3. Nadaljujte z mešanjem, dokler ne dobite želene konsistence in enakomerne teksture namaza.
  4. Po potrebi prilagodite okuse, dodajte več limoninega soka ali začimb.
  5. Namaz preložite v posodo za serviranje.
  6. Postrezite ga kot namaz na rezinah kruha, krekerjih ali kot prilogo k zelenjavi.

 

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna