Moderno

Ribji tacosi

Čas kuhanja: 1h

Predstavljamo nov slasten recept za vse pesketarijance, fleksitarijance in vsejedce! Če ste ljubitelj mehiške kuhinje, pa vam bo jed, ki jo je pripravila Alja Poharc (Brunch Queen), še toliko bolj všeč. Ribji tacosi so odlična popestritev za uživanje ribjih jedi, nad katerimi bodo še posebej navdušeni otroci. Za pripravo lahko uporabite ribo po izbiri, poskrbite le, da bodo fileji brez kosti. Dober tek!

Sestavine

  • 500g filejev ribe
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 žlica limoninega soka Natureta
  • 1 čajna žlička mlete paprike
  • sol in poper po okusu
  • koruzni ali pšenični tacosi (po želji)

 

Sestavine za polnjenje:

 

Sestavine za omako:

  • 1/2 skodelice jogurta
  • 2 žlici majoneze
  • 1 žlica limoninega soka Natureta
  • 1 žlica nasekljanega bazilike
  • sol in poper po okusu

Postopek

  1. Pripravite marinado za ribe z mešanjem oljčnega olja, limoninega soka, mlete paprike, kumine, soli in popra.
  2. Pomažite marinado po filejih ribe in jih pustite počivati vsaj 15 minut.
  3. V pečici popecite ribe. Medtem pripravite omako z mešanjem jogurta, majoneze, limoninega soka, bazilike, soli in popra.
  4. Narezano kitajsko zelje prelijte z 2 žlicami omake.
  5. Na vsak tacos položite narezano kitajsko zelje, dodajte ribo, narezano čebulico in paradižnik.
  6. Na vrh dodajte še ostanek preliva. Postrezite tople ribje tacose in uživajte!

Prilagodite količine in začimbe po svojem okusu ter uživajte v okusnih ribjih tacojih s svežim kitajskim zeljem, čebulico, paradižnikom in omako.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna