Moderno 3

Polnjena paprika z mletim mesom na pireju iz sladkega krompirja z vinaigrettom iz rdeče paprike

Čas kuhanja: 1h

Preizkusite okusno kreacijo iz Naturetine kuharske delavnice z @masamesa: polnjena paprika z mletim mesom na pireju iz sladkega krompirja, dopolnjena z vinaigrettom iz rdeče paprike. Ta recept združuje toplino domače kuhinje z bogatimi okusi in je kot nalašč za vse, ki iščejo nove ideje za obogatitev jedilnika.

Sestavine

Postopek

  1. V slani vodi skuhamo riž (po navodilih na embalaži).
  2. Na olivnem olju popražimo čebulo, dodamo meso, ga solimo in popramo ter zapečemo.
  3. Rumeno papriko prerežemo na pol, očistimo in približno 15 minut pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj.
  4. Mesu dodamo kuhan riž in zakusko (mešanico po potrebi še dosolimo).
  5. Olupljen in na kocke narezan sladki krompir skuhamo v slani vodi in ga odcedimo.
  6. Papriko vzamemo iz pečice, rahlo posolimo in napolnimo z nadevom. Na vrh posujemo nekaj mocarele in
    pečemo v pečici še približno 15 minut, da se sir malenkost razpusti, paprika pa postane nekoliko mehkejša.
  7. Pripravimo vinaigrette. V posodo damo rdečo papriko, narezano na kose, žlico gorčice z medom, nekaj
    kisa, olivno olje, sol in poper ter vse skupaj dobro zmešamo, da nastane gladka zmes.
  8. Kuhan sladki krompir, maslo in smetano za kuhanje temeljito zmešamo v mešalniku v gladek pire

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna