Moderno

Vegetarijanska skleda s kvinojo, bučkami in jabolki

Čas kuhanja: 1h

Glavna zvezda v tej vegetarijanski skledi, ki jo je pripravila Alja Poharc (Brunch Queen), je zagotovo preliv s kamniško gorčico, ki naredi skledo sočno in unikatno. Bučke lahko popečete v cvrtniku na vroč zrak, da se izognete dodajanju dodatne maščobe, jabolka pa so po naših izkušnjah najboljša, če to tiste, malo bolj kisle sorte. Dober tek!

Sestavine

Postopek

  1. Pečico ali air fryer zagrejemo na 180°C.
  2. Bučko narežemo na rezine in začinimo s soljo, sladko papriko v prahu in olivnim oljem, ter jo damo v pečico za 30-40 min.
  3. V skledo nato nadevamo zeleno solato, pečeno bučko, lečo, narezan sir in jabolko.
  4. Vse skupaj prelijemo z gorčičnim prelivom (skupaj zmešamo eno žlico gorčice, 2-3 žlici jogurta, malo soli in limonin sok).

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna