Moderno 2

Tacosi s kislim zeljem, bučo in fižolom

Čas kuhanja: 1h

Kdo pravi, da je kislo zelje samo za klasične zimske jedi?  V našem receptu tokrat dobi čisto novo vlogo – v kombinaciji z bučo in fižolom se znajde v mehiških tacosih. Rezultat je prava jesenska fuzija okusov: sladko, kislo, kremasto in hrustljavo – vse v enem grižljaju. 🌮  

Sestavine

  • 8 koruznih tortilj
  • 300 g pečene buče (hokkaido ali maslenka)
  • 200 g kislega zelja (odcejenega)
  • 200 g rjavega fižola (kuhanega ali iz konzerve, spranega)
  • 200 g piščanca ali tofuja
  • 1 rdeča čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 čili (po želji)
  • 1 žlička mlete kumine
  • 1 žlička dimljene paprike
  • sol, poper, olivno olje

 

Za preliv:

  • 150 g grškega jogurta ali kisle smetane
  • dve žlici limoninega soka
  • svež koriander ali peteršilj

 

Za hrustljavost:

  • pest praženih bučnih semen

Postopek

  1. Bučo narežite na kocke, pokapajte z oljem, posolite in specite na 200 °C, cca 20 minut.
  2. Na ponvi popražite čebulo in česen, dodajte piščanca/tofu, kumino, dimljeno papriko in čili.
  3. Primešajte pečeno bučo in fižol, na hitro premešajte.
  4. Tortilje segrejte na suhi ponvi.
  5. Nadev položite na tortiljo, dodajte kislo zelje in jogurtov preliv.
  6. Posujte s praženimi bučnimi semeni za hrustljavost.
  7. Okrasite s koriandrom in postrezite.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna