Moderno 2,5

Veganska limonina pena z akvafabo

Čas kuhanja: 25 min

Osvežilna, rahla in popolnoma rastlinska sladica, ki ne bo očarala le veganov … Kaj je akvafaba? Akvafaba je tekočina v pločevinki čičerike – torej tisto, kar pogosto odlijemo in zavržemo. A prav ta tekočina skriva neverjetno moč: ob stepanju se obnaša skoraj enako kot beljak! Postane puhasta, a hkrati kompaktna in se odlično obnese v sladicah, kot so pene, moussi, biskviti ali celo pri pripravi veganske majoneze. Predstavlja popoln rastlinski nadomestek za jajca, saj je brez živalskih sestavin, popolnoma naravna in še brez okusa po stročnicah.  

Sestavine

 

  • 3 žlice akvafabe (tekočina iz pločevinke čičerike Natureta)
  • 4 žlice limoninega soka Natureta
  • 3 žlice javorjevega ali agavinega sirupa
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta ali ščepec vanilije v prahu
  • 1/2 skodelice kokosove smetane (ohlajene, zgornji trdi del iz pločevinke kokosovega mleka)
  • lupinica 1 bio limone
  • ščepec kurkume za barvo (neobvezno)

Postopek

  1. V visoki posodi stepajte akvafabo z limoninim sokom. Mešajte 5–7 minut, dokler ne dobite čvrstih, sijočih vrhov (kot beljakov sneg).
  2. Dodajte sirup in vanilijo ter nežno vmešajte.
  3. V drugi posodi zmešajte kokosovo smetano, limonin sok in lupinico (po želji dodajte kurkumo za rumenkast odtenek).
  4. Z lopatko nežno vmešajte kokosovo mešanico v akvafabo sneg – po delih, da pena ostane rahla.
  5. Razporedite v kozarčke, vsaj za 1 uro postavite v hladilnik in postrezite z lističi mete ali svežim sadjem.

Namig:
Za dodatno poletno svežino lahko vmešate nekaj drobno narezanih malin ali borovnic.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna